Perspektívák Facebookon

Perspektívák

Ahány kultúra - annyi nézőpont.

Orosz a közönsége a The Big Joe's Bandnek

 548230_384465704949207_1208904208_n.jpg

2012-ben, az Orosz Kulturális Központ együttműködésével, két együttes: “The Big Joe’s Band” és a “Russian Rollers”, koncertet adott. Az első koncert dátuma április 13. volt, és én voltam az első látogatók egyike, akiket lenyűgözött a hangulat, amit a két együttes okozott. Energikus játékuk nem csak orosz látogatókat vonzott. Őszintén szólva a terembe nem fért be mindenki, így a közönség egy része az előtérből volt kénytelen élvezni a műsort.

A cikk folytatódik »

Címkék: kultúra Big Joes Band Orosz Kulturális Központ Russian Rollers 2012.10.12. 12:18

Tai chi szenvedély - egy hagyományos kínai orvos szemszögéből

A hagyományos kínai orvoslás a szelíd gyógymódok közé tartozik, mely a test és a szellem energetikai egyensúlyának helyreállításához, megőrzéséhez segít hozzá, az energetikai csatornák mechanikai ingerlésén alapuló módszerekkel, (pl. az akupunktúra, köpölyözés, masszázs), illetve gyógynövény terápiával.

Dr. Zhao Yu Hua, hagyományos kínai orvos, a Magyar-Kínai Baráti Társaság egészségmegőrző szekciójának meghívására, 1990-ben érkezett Magyarországra, férjével, dr. Wang Wei Di (szintén a hagyományos kínai gyógyászat doktora), immár 22 éve élnek Budapesten, Pesterzsébeten. 

Ma Ying - Hai Di

Címkék: sport személyes dr. tai chi kínai orvoslás Dr. Zhao Yu Hua Magyar-Kínai Baráti Társaság Wang Wei Di 2012.10.11. 15:12

Daniel Pearl - harmónia az emberiességért

Daniel_pearl_highres_1.jpgMa lenne 59 éves Daniel Pearl a Wall Street Journal újságírója, akit 2002-ben rabolt el egy pakisztáni fegyveres szervezet Karachiban. Mivel követeléseiket nem teljesítették brutálisan meggyilkolták Pearlt. Később a lefejezett holttestét tíz darabra szabdalva találták meg.

A tragédia nagyon mélyen érintette az amerikai közvéleményt, az öthónapos terhes felesége kérésének ellenére a CBS televízió később jeleneteket mutatott be az újságíró kivégzéséről készített videóból. A szívet tépő családi drámát Angelina Jolie főszereplésével a Hatalmas szív című hollywoodi produkció örökítette meg.

A cikk folytatódik »

Címkék: közélet Angelina Jolie PASO Daniel Pealr ZARE 2012.10.10. 09:58

Az élet Európában

itopa2.jpg

Egész életemben vágytam arra, hogy külföldön éljek: ez nagymértékben motivált, és mind magán-, mind üzletemberként kihívásnak éltem meg. 2010-ben érkeztem Afrikából (egészen Nigériából) Európába (Magyarországra) továbbtanulási célból, és azért, hogy jobb életet biztosítsak magamnak a közeljövőben. Abból indultam ki, hogy az élet sokkal jobb Európában, mint Afrikában. Vajon így van-e? Hadd osszam meg az európai élettel kapcsolatos tapasztalataimat.

A cikk folytatódik »

Címkék: személyes Európa Afrika IBS 2012.10.09. 08:58

Jótékonysági eseménnyel ünnepelték Nigéria évfordulóját

SAM_3600.JPGNigéria budapesti nagykövetsége két szociális intézmény meglátogatásával ünnepelte az ország függetlenné válásának 52. évfordulóját.

A cikk folytatódik »

Címkék: közélet jótékonyság gyermekotthon idősek otthona Nigéria Chief Eddy Onuoha 2012.10.08. 09:54

süti beállítások módosítása