Perspektívák Facebookon

Perspektívák

Ahány kultúra - annyi nézőpont.

Alsószentmártonnak a bevándorlók is segítenek

Ruxanda Renita írása

Mostanában láttam a Felhőatlasz című filmet- ami valószínűleg az egyik legjobb most a mozikban. Amikor Adam, egy nemesember elviszi a feleségét, hogy csatlakozzanak a rabszolgatartás eltörlését szorgalmazó mozgalomhoz, az apósa megpróbálja megakadályozni őket ebben. Mint mondja, az ő tevékenységük csak egy csepp a tengerben. “De az óceán cseppek sokaságából áll”- válaszolja Adam. (Michell, Felhőatlasz)

Tamas revesz.jpg

Ez ösztönöz engem és remélem, hogy a generációmat is. Ez a cikk nem filozofikus jellegű, sokkal inkább arról szól, hogy bátorság kell ahhoz, hogy valaki a szomszédját segítse. 

A cikk folytatódik »

Címkék: közélet jótékonyság Alsószetnmárton Rotaract 2013.02.27. 09:29

Határon túli magyarok az anyaországban

cipo_02.jpgAz tavaly év végi végi adatok szerint immár háromszázhúszezer felett van a kedvezményes honosítást kérvényező határon túli magyarok száma, mióta jogilag lehetőség nyílt erre az eljárásra, mintegy kétszázhetvenezren tették le az állampolgársági esküt. Hivatalosan a kormányzati ciklus végéig félmillió új magyar állampolgárral kalkulálnak az illetékesek. A Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal (BÁH) ügyforgalmi statisztikája szerint a 2012-es első negyedévben közel hatvanhatezer, bevándorlással összefüggésbe hozható ügyben született határozat, s ebből 18738 esetben hozták meg a döntést az egyszerűsített eljárásban. A korábban meghozott hasonló határozatokkal együtt a jelzett időszakban egészen pontosan 36829 esetben emelkedett jogerőre a döntés.

A cikk folytatódik »

Címkék: kultúra Republic Rúzsa Magdi Ghymes Cipő Szarka Bódi László Maszkura Pál István Szalonna 2013.02.25. 10:51

süti beállítások módosítása