Magyarországon élő orosz családként az orosz tradíciókat és szokásokat ötvözzük a magyar környezettel. Az egyik legkedveltebb nyalánkság a hagyományos orosz palacsinta, melyet kefírrel készítünk, és otthon úgy nevezzük, hogy palacsinta kis buborékokkal.
A következőkben lépésről lépésre megmutatjuk, hogy hogyan készül a palacsinta magyar termékekből.
Hozzávalók:
2 doboz kefír - 2,9 %-os, 375 g
Liszt - 250 g
1 tojás
2dl tej (2,5%-os)
fél teáskanál só
fél teáskanál sütőpor
50 g cukor
3 evőkanál napraforgóolaj
Első lépés: A 2 doboz kefírt öntsd bele egy nagy tálba, és keverd össze a sóval és a sütőporral.
Második lépés: Törd fel a tojást és keverd jól össze az eddigi hozzávalókkal.
Harmadik lépés: Fokozatosan add hozzá a tejet és kevergesd, amíg folyékony nem lesz. A maradék száraz hozzávalókat keverd a folyadékhoz (cukor, liszt), majd kevergesd egészen addig, amíg a lisztdarabok eltűnnek. Adj hozzá 2 evőkanál napraforgó olajat és jól keverd el.
Negyedik lépés: Melegítsd fel a palacsintasütőt közepes lángon, öntözd meg egy pár csepp olajjal (de ne legyen túl olajos). Önts a serpenyőbe 3 és fél evőkanál masszát, a palacsinta méretét te döntsd el, de a legjobb, ha kisebbekkel kezded.
Ötödik lépés: Körülbelül 2 percig kell sütni, amíg el nem kezd buborékolni a tészta. Ekkor fordítsd meg és sütsd meg a túl oldalát is. Végül vedd ki a serpenyőből.
Hatodik lépés: Jó étvágyat kívánunk!
Próbáld ki őket tejszínhabbal, lekvárral vagy mézzel, ezek a legkedveltebb feltétek az orosz családokban.
Takács Alexandra