Perspektívák Facebookon

Perspektívák

Ahány kultúra - annyi nézőpont.

A szülőhaza nélküli ember

person with no motherland.jpg

Szülőhaza. Ez az a fogalom, ami meghatározza énünket, azt, hogy kik is vagyunk valójában. De mi van akkor, ha valakinek az énjét egyformán formálta két különböző kultúra?

A cikk folytatódik »

Címkék: személyes orosz szülőhaza 2012.07.22. 12:30

Szigetes utazás az afgán gasztronómiában avagy: tortát spenótból?!

0106.jpgMottó:

„– Felakaszthatom a kabátját?

– Felőlem akár le is lőheti…”

(Csak azért, mert épp most olvastam a Facebookon…. J)

 

Huszonkettő, huszonegy, húsz, tizenkilenc, tizennyolc…

Nézegetem, immár szinte naponta a Sziget Fesztivál honlapjának visszaszámolóját, s látom ám, hogy ez így már kevesebb, mint szűk három hét. A soproni VOLT Fesztivál után a sátor kitakarítva, alkatrészek – cövekek és feszítők és miegyebek – leltározva, hálózsákok összeöltve (esküszöm, soha többé nem zuhanok bele cipőstül…), bakancs – eső, zápor, zivatar, hidegfront esetére – suvickolva, szóval, nagyjából minden együtt van – a csillagzatok igencsak kedvező együttállása –, ami egy kellemes szigetelés előfeltétele lehet… Jaés! A munkahelyemen a szabadság is tisztességgel, becsülettel kiíratva! Augusztus 4-től 14-ig. Igen, ez néhány nappal valóban több, mint a Sziget Fesztivál idei programja, de hát a kicuccolásra, sátorverésre, no és persze a civil élethez való visszahangolódásra is kell egy kis időt adni…

Vagy valami ilyesmi…

A cikk folytatódik »

Címkék: kultúra placebo gasztro afganisztán sziget fesztivál korn spenót torta 2012.07.20. 20:22

Magyarország, ahol az álmaim valóra váltak

DSCN3235.JPGKülönböző emberek nagyon eltérő képpel rendelkeznek Magyarországról. Sokaktól hallom, hogy nagyon nehéz boldogulni Magyarországon az alacsony életszínvonal miatt, míg mások szerint Magyarországon olcsó és kényelmes az élet. Az alábbi Melinda Marcziovának, egy szlovák barátnőmnek a története, aki számára Magyarország és Budapest az álmai megvalósulását jelentette.

"A szívem Budapestre hozott, de közben hű maradtam Szlovákiához is..."


A cikk folytatódik »

Címkék: személyes kapcsolati marketing Szlovákia 2012.07.20. 11:09

süti beállítások módosítása