Perspektívák Facebookon

Perspektívák

Ahány kultúra - annyi nézőpont.

Nemzetközi nyelvparádé Budapesten

interparade3.jpg

Vidámság és izgalom költözött a budapesti Millenáris B csarnokába, amikor a főváros otthont adott ezen a helyszínen a világ szinte minden tájáról származó, különböző nyelveknek.A szeptember 7. és 9. közt megrendezett esemény a "13. Nyelvparádé - a nyelvtanulási lehetőségek vására" néven zajlott.

A vásár 2000-es indulása óta éves rendezvénnyé vált, amelyet a kiállítók, a látogatók és a szervezők egyformán várnak.

"Ez egy valóságos olvasztótégely, ahol a különböző nyelvek egyesítő erővé válnak" - jelentette ki az egyik résztvevő, aki azt is elárulta, hogy máris várja a jövő évi rendezvényt.interparade.jpg

A szervezők szerint "a nyelvparádé a legnagyobb országos és nemzetközi fesztivál, amely nyelvtanulási lehetőségeket és modern technológiákat, üzleti tanfolyamokat és tréningeket, gyermekek nyelvkészségének fejlesztési módszereit, valamint külföldi tanfolyamokat és állásajánlatokat mutat be, melyeket magyar és a világ minden tájáról származó toborzócégek és oktatási intézmények kínálnak".interparade5.jpg

A parádé középpontjában álló főtémák a következők voltak: Nyelvtanulási lehetőségek és modern technológiák; Üzleti nyelv show - üzleti tanfolyamok és tréningek; Tanulj és dolgozz külföldön! - külföldi tanfolyamok és állásajánlatok magyar és külföldi toborzócégektől és oktatási intézményektől; Gyermekek nyelvkészségének fejlesztése.

A parádé résztvevői közt voltak diákok, felnőttek, szülők, még gyerekek is. Nyelvtanárok és trénerek, szakértők és menedzserek mind bizonyságot tettek a szaktudásukról, és gondoskodtak arról, hogy a rendezvény valóban egy nemzetközi összejövetel hangulatát árassza.

interparade4.jpgEközben a kiállítók felvonultathatták a teljes arzenáljukat. Voltak köztük magyar és külföldi nyelviskolák és intézetek, nyelvi utaztatók és kulturális intézmények, nyelvvizsgaközpontok, internetes tanfolyamszervezők, nyelvoktatási szoftverek kiadói és terjesztői, stb.

Ezen a néhány napon az angolok, németek, franciák, olaszok, spanyolok, finnek, oroszok és szuahélik csodálatos lehetőséget kaptak arra, hogy egy olyan közegben ismertessék meg a nyelvüket a nemzetközi közönséggel, ahol különböző kulturális hátterek keveredtek.

Írta: Hakeem Babaloa

Címkék: kultúra nyelvtanulás millenáris nyelvparádé nyelvtanár 2012.09.26. 12:46

süti beállítások módosítása