Perspektívák Facebookon

Perspektívák

Ahány kultúra - annyi nézőpont.

Bubble tea - sose felejted el az elsőt

1 097.JPGBudapesten tombol a nyár, mostanában a negyven fokot megközelítő hőség is volt.
Kíváncsi lennél egy új, hűsítő italra?

Próbáld ki az Ázsiából érkezett buborékos teát!

A buborékos tea a magyarok számára teljes újdonságnak hangzik, pedig az USA-ban, Nagy-Britanniában és más európai országokban, például Németországban és Szlovákiában az emberek többsége már ismeri. Mi a buborékos tea? Tajvanból származik, ahol az 1980-as években terjedt el. Többféle recept létezik, de általában teaalapba kevernek gyümölcsöt (vagy gyümölcsszirupot) és/vagy tejet, illetve kis tápiókagolyókat, azaz tápiókagyöngyöt. A buborékos tea nyáron finom hűsítő ital, amit Európa-szerte kedvelnek. Emellett a buborékos tea télen forró italként is fogyasztható.

1 104.JPG

A buborékos tea németországi meghonosításának ötletéből kiindulva egy vietnámi pár Magyarországra is elhozta ezt az ígéretes, új italt: Bubu Bubble Tea néven a Ferenciek terén nyitották meg az üzletüket 2012 májusában. Két hónap elteltével a bolt már naponta több mint ötven vendéget szolgál ki, köztük magyarokat, turistákat, itt élő külföldieket és persze ázsiaiakat. Dang Thai Hoang, a Bubu Bubble Tea tulajdonosa azt mondja, hogy "tudjuk, hogy a buborékos tea újdonság Magyarországon, ezért igyekszünk keményen dolgozni, minden nap, még hétvégén is nyitva tartunk, ügyelünk a magas színvonalra, és igyekszünk a lehető legalacsonyabban tartani az árakat, hogy egyre szélesebb körben megismertessük ezt az italt". Az első hónapban mindenki, aki betért az üzletbe, ingyenes kóstolót kapott. Ráadásul telefonos és internetes házhozszállítást is vállalnak.

1 093.JPG

A Bubu Bubble Tea csaknem negyven különböző ízesítésű buborékos teát kínál. Hosszú ideig nem fogunk ráunni erre az italra: "Nincs vége negyvennél, hamarosan bővítjük a választékot" - mondja Dao Thi Hoa Phuong, a bolt társtulajdonosa.

Én, ahogy a nyár egyre forróbb és forróbb, egyre inkább függővé válok ettől a hideg italtól. Azt javaslom, aki első alkalommal jár a boltban, a kókuszos és sárgadinnyés ízesítést próbálja ki, tejjel. Egészen lenyűgöző!

Szükség lenne további gépekre a boltban, de mivel új termékről van szó, a befektetés és időzítése azon múlik majd, hogy a buborékos tea mennyire bizonyul vonzónak a magyar ízlés számára. Ha elég népszerűvé válik, a közeljövőben továbbfejlesztik a boltot, hogy egyszerre több vendéget tudjanak kiszolgálni.

1 087.JPG



"Imádjuk a buborékot, és ti?"

Szöveg és fotók: Van Anh Nguyen

Címkék: személyes gasztro bubble tea bubu tea 2012.07.05. 15:37

süti beállítások módosítása