Perspektívák Facebookon

Perspektívák

A bevándorlók hangja az országos médiában

Daniel Pearl World Music Days

     A Daniel Pearl Foundation októberi programjában a Szubjektív Értékek Alapítvánnyal és a Zene a Rasszizmus Ellen programmal részt vettünk. A Daniel Pearl World Music Days keretében több zenekart is megkerestünk, felvettük velük a kapcsolatot és megkértük őket, hogy emlékezzenek meg egy őszi koncertjükön Daniel Pearl-ról és közvetítsék a béke üzenetet. Olyan zenészekkel volt alkalmunk együtt dolgozni, akik őszintén hisznek a zene kultúrák és emberek közti kapcsolatteremtő erejében, szívükhöz közel áll a téma. Élmény volt mindenki számára, nekünk, a zenészeknek és a közönségnek is.

Október 11-én, a Siófoki Halfesztiválon vett részt a Honeybeast együttes, akik részt vettek a programban és a Legnagyobb hős című számuk előtt az énekesnő, Tarján Zsófia megemlékezett Danielről és arról, hogy milyen fontos az, hogy békességben éljünk egymással és egymás mellett.

Zsófi egy rövid interjú formájában válaszolt kérdéseinkre arról, hogyan sikerült a dedikáció és mit gondol az üzenetről.

Milyen indíttatásból vettetek részt a Daniel Pearl programban?

Kaptunk egy lehetőséget a koncertre és miután megtudtuk, hogy miért van ez a rendezvény szívesen vállaltuk.

Miért érzed fontosnak a béke üzenetének átadását?

Szerintem, ami a világ mostani helyzetét illeti, semmi sem lehet fontosabb a békénél és a toleranciánál.

Milyen reakciókkal fogadta a közönség az üzenetet?

Szerették, úgy láttam ők is egyet értenek vele.

Mi alapján választottad ki, hogy mikor mondtad el a dedikációt?

A koncert folyamán kétszer is beszéltem róla. Először az elején, akkor hosszabban, majd A legnagyobb hős című számunknál tértem vissza Daniel Pearl-re. Megkérdeztem a közönséget: Ki a legnagyobb hős? Ők meg rávágták, hogy Daniel Pearl. Ezzel szerintem emlékezni fognak az üzenetre.

  

Október 30-án a Dürer Kert által szervezett Dance Halloween Madness-en fellépő Riddim Colony együttes is csatlakozott és énekesük, Gregory G Ras elmondta, miért tartja fontosnak azt, hogy az emberek tiszteljék és szeressék egymást, valamint Daniel munkásságáról beszélt, mely, mint kifejtette, hasonló, mint az övék, a zene erejével próbálnak békét teremteni.  A dedikációról videó is készült,a Zene a Rasszizmus Ellen Facebook oldalán is megtekinthető, ami jól tükrözi az esemény fantasztikus hangulatát.

 

 

Címkék: béke antirasszizmus Honeybeast Daniel Pearl Musicdays RiddimColony 2015.11.30. 21:29