Perspektívák Facebookon

Perspektívák

A bevándorlók hangja az országos médiában

Saját erőből - bevándorló vállalkozások

EU-s támogatású projektbe vár migráns jelentkezőket a Szubjektív Értékek Alapítvány. A nyolc hónapos ösztöndíjjal támogatott program során az üzleti élet legfontosabb fogásait sajátíthatják el a jelentkezők, akik így megteremthetik saját vállalkozásaik alapjait.

etterem_2013.02.07.4-kicsi.jpg

 

A Saját Erőből projekt célja a migránsok integrációja és a munkaerőpiacra való segítésére, saját ötleteik vállalkozásokká alakításával vagy létező üzleteik fejlesztésével. A projektben olyan nem EU tagállamokból érkező bevándorlókat keresnek, akiknek vannak konkrét ötleteik és saját vállalkozást indítanának.

A bevándorlók hozzáférését a magyarországi munkaerőpiachoz nem csak a gazdasági válság, hanem a helyi viszonyok ismeretének hiánya is hátráltatja. A projekt résztvevői világos képet kapnak a hazai piaci viszonyokról: hogyan tudnak alkalmazkodni és hogyan tudják felismerni és kiaknázni a kulturális különbségekből eredő lehetőségeket.

A bevándorlók integrációja és sikeres üzleti vállalkozásai az országnak is hasznot hoznak – mondta el Lőrincz Marcell az alapítvány vezetője. Sokan magas végzettséggel, kreatív ötletekkel és a magyarokétól eltérő látásmóddal rendelkeznek, melyeket kár lenne veszni hagyni – tette hozzá Lőrincz.

A projektet az Európai Integrációs Alap támogatja.

Jelentkezéshez és fotóhoz link itt:

http://www.szubjektiv.org/nyilt-felhivas-sajat-erobol-2-0/

 

Címkék: üzlet bevándorlók vállalkozás képzés Integrációs Alap 2014.08.06. 10:23