Perspektívák Facebookon

Perspektívák

A bevándorlók hangja az országos médiában

Orosz palacsinta magyar boltokból

7.JPGMagyarországon élő orosz családként az orosz tradíciókat és szokásokat ötvözzük a magyar környezettel. Az egyik legkedveltebb nyalánkság a hagyományos orosz palacsinta, melyet kefírrel készítünk, és otthon úgy nevezzük, hogy palacsinta kis buborékokkal.

1.jpgA következőkben lépésről lépésre megmutatjuk, hogy hogyan készül a palacsinta magyar termékekből.

Hozzávalók:

2 doboz kefír - 2,9 %-os, 375 g

Liszt - 250 g

1 tojás

2dl tej (2,5%-os)

fél teáskanál só

fél teáskanál sütőpor

50 g cukor

3 evőkanál napraforgóolaj

 

Első lépés: A 2 doboz kefírt öntsd bele egy nagy tálba, és keverd össze a sóval és a sütőporral.2.JPG

Második lépés: Törd fel a tojást és keverd jól össze az eddigi hozzávalókkal.3.JPG

Harmadik lépés: Fokozatosan add hozzá a tejet és kevergesd, amíg folyékony nem lesz. A maradék száraz hozzávalókat keverd a folyadékhoz (cukor, liszt), majd kevergesd egészen addig, amíg a lisztdarabok eltűnnek. Adj hozzá 2 evőkanál napraforgó olajat és jól keverd el.4 (2).jpg

Negyedik lépés: Melegítsd fel a palacsintasütőt közepes lángon, öntözd meg egy pár csepp olajjal (de ne legyen túl olajos). Önts a serpenyőbe 3 és fél evőkanál masszát, a palacsinta méretét te döntsd el, de a legjobb, ha kisebbekkel kezded.5.jpg

Ötödik lépés: Körülbelül 2 percig kell sütni, amíg el nem kezd buborékolni a tészta. Ekkor fordítsd meg és sütsd meg a túl oldalát is. Végül vedd ki a serpenyőből.6.JPG

Hatodik lépés: Jó étvágyat kívánunk!

Próbáld ki őket tejszínhabbal, lekvárral vagy mézzel, ezek a legkedveltebb feltétek az orosz családokban.

Takács Alexandra

Címkék: gasztro orosz palacsinta blincsiki 2012.10.17. 12:05