Perspektívák Facebookon

Perspektívák

A bevándorlók hangja az országos médiában

Daniel Pearl - harmónia az emberiességért

Daniel_pearl_highres_1.jpgMa lenne 59 éves Daniel Pearl a Wall Street Journal újságírója, akit 2002-ben rabolt el egy pakisztáni fegyveres szervezet Karachiban. Mivel követeléseiket nem teljesítették brutálisan meggyilkolták Pearlt. Később a lefejezett holttestét tíz darabra szabdalva találták meg.

A tragédia nagyon mélyen érintette az amerikai közvéleményt, az öthónapos terhes felesége kérésének ellenére a CBS televízió később jeleneteket mutatott be az újságíró kivégzéséről készített videóból. A szívet tépő családi drámát Angelina Jolie főszereplésével a Hatalmas szív című hollywoodi produkció örökítette meg.

20080128hatalmass1.jpgA Pearl család és barátaik kezdeményezésére alakult meg a Daniel Pearl World Music Days kampány, melynek célja, hogy minden év októberében megemlékezzenek Danielről zenei eseményeken szerte a világon.

Itthon a Zene a rasszizmus ellen csatlakozott a mozgalomhoz, és rendezésükben ma este többek között a PASO egyik formációja lép fel a belvárosi Bazaar Clubban (www.zare.hu) Világszerte amúgy majd 10 ezer esemény csatlakozott az elmúlt évek során.

Az esemeény facebbok linkje: http://www.facebook.com/events/118004505018142/

Címkék: közélet Angelina Jolie PASO Daniel Pealr ZARE 2012.10.10. 09:58